Zondag 20 september

Buurtdag in teken 100 jaar Mariarade


De Buurtdag Mariarade staat dit jaar in het teken van 100 jaar Mariarade.
Het programma start daarom met een mis in de Mariagrot. Ook zijn er al enkele zeer opvallende ideeën ontstaan in onze wijk.

Zo bouwen de mensen achter HBV Woonpunt een replica van een woonhuis anno 1916 na. Zij doen dit met hulp van vrijwilligers van o.a. de speeltuin. De Kienclub zorgt voor een financiële ondersteuning.

Op het speelveldje wordt een deel van een pijler uit de mijntijd nagebouwd en wordt een grote Ladiescorner ingericht. Compleet met diverse stands vol verzorgingsproducten en schoonheidsspecialisten. Uiteraard kan een catwalk niet ontbreken.

Ook de Speeltuin doet dit jaar mee. Daarnaast kunnen de kinderen zich vermaken in de Kidscorner op het Emmaplein, bij de bus van Alcander. Voor de kinderen wordt een speurtocht gehouden die van de Kidscorner naar de Speeltuin voert.

Ferdy Vroomen is verantwoordelijk voor het entertainment. Momenteel is nog niet bekend welke artiesten optreden, dat hoort u later. Er wordt ook gedacht aan een talentenshow.

Ook de eerste ondernemers uit de wijk hebben zich inmiddels bij de organisatie gemeld met de vraag om deel te kunnen nemen. Ook organisaties als Meander, Alcander en Novizorg zijn present.

Verenigingen

De Buurtdag Mariarade is ooit gestart om de verenigingen de kans te geven zich aan het publiek te presenteren en om wat dingen te kunnen verkopen. Daarnaast hopen zij nieuwe leden en vrijwilligers te vinden op deze dag.

De volgende partijen zijn present op het verenigingsstuk rond het Emmaplein.
Gloeilampen, Blauw-Wit, Kangaroe’s, Leercentrum ANBO, ANBO, Werkgroep 68 plus 20, Meander, Zonnebloem, Invalidenbond Hoensbroek, BVM, Showband Corio, Breuker Mannenkoor, Novizorg, Alcander, HBV Woonpunt, Speeltuin Mariarade, SBWM, Kienclub, Scouting St. Christoffel, Vrundsjapskoer, Vorkje Prik, Gemengd Koor St. Jozef, Humanitas de Bromtol en Koor Paluda.

Scouting St. Christoffel is actief op het grasveld naast het gemeenschapshuis.

Voor de diverse commerciële en tweedehands kraampjes is de hele Weijenbergstraat tot en met de Speeltuin gereserveerd.

 

Programma

Zondag 20 september
11.00 uur Mis in de Mariagrot
12.00 uur Showband Corio optocht naar terras (koffie en vlaai)
12.00 uur Start straatmarkt
12.30 uur Presentatie Jubileumboek
12.45 uur Sleuteloverdracht huis 1915
13.00 uur Opening tentoonstelling
Start verenigingsmarkt
18.00 uur Einde markt
20.00 uur Einde Buurtdag

Zondag Centraal thema 100 jaar Mariarade

Voor meer informatie en voor het aanmelden van verenigingen of ondernemers kunt u contact opnemen met Jeu Extra 06 - 16 02 97 45 of Chris Tiekstra 06 - 53 25 98 97 .


 < terug