Een Te gek(ke) burenfestival in het centrum van Hoensbroek 

Maar liefst 1 op de 4 volwassenen krijgt in zijn leven te maken met een psychische aandoening. Wie weet zijn dat Toos en Henk van de overkant? Of misschien u zelf? In ieder geval uw naasten, mensen in de buurt. Te Gekke Buren brengt mensen in contact om meer begrip voor elkaar te krijgen. Contact tussen mensen blijkt de beste remedie tegen vooroordelen en geeft steun om het leven weer op te pakken en in beweging te komen.Hoe ging dat 22 mei?

Het doel om mensen samen te brengen is 22 mei goed gelukt op het Aldenhofterrein. Wat waren er veel verschillende soorten en maten en van verschillende leeftijden aanwezig. Door samen te werken bij allerlei activiteiten en workshops hadden veel mensen een bijzondere middag.


Dierenledjes spelen op de klarinet met juf Paulien van Dietern met Toos en Henk op de achtergrondThema dieren

Wat werd er allemaal gedaan?
Schilderen van eigen fantasiedier, schminken, dierenballonnen maken, dierenknutselen; velen kwamen met
huisdier of knuffel voor een foto.

De grote beer had veel bekijks van kinderen en bracht met hen, als honingliefhebber, maar al te graag een bezoek aan het bijenkasteel.

Ook waren speciale ontmoetingen in de jongerenbus van Alcander. Er werd gezongen, gedichten voorgedragen en muziek gemaakt.

   Vossenjacht

Beeldend theater met ervaringsverhalen, het voordragen van gedichten en dansende leerlingen van het Broeklandcollege in een lege winkeletalage kon men 's avonds nog tijdens de vossenjacht beleven. Kortom een bijzonder festival met veel speciale ontmoetingen.


     

 
< terug