Ruggesteun


Twee uurtjes per week maken een enorm verschil.


Ruggesteun werkt samen met het Steunpunt voor Mantelzorgers en biedt o.a. ondersteuning aan mantelzorgers in de thuissituatie in Parkstad. Mantelzorgers krijgen een steeds zwaardere taak. Daarom is Ruggesteun op zoek naar vrijwilligers die de mantelzorger een paar uurtjes per week willen vervangen.

Ondersteuning op maat
Bij Ruggesteun worden allerlei vormen van ondersteuning geboden, dus er is keuze. Zo zijn er veel mensen die snakken naar wat ondersteuning, behoefte hebben aan een luisterend oor of op zoek zijn naar iemand die even mee naar buiten kan gaan als dit zelfstandig niet meer lukt. Een kaartje leggen op bijv. woensdagmiddag of een keer per week een kopje koffie drinken en praten over vroeger kan een enorm verschil maken voor hen.
De ondersteuning verschilt dan ook van mens tot mens en wordt 'op maat' ingevuld, waarbij de regie nadrukkelijk bij de hulpvrager en zijn eventuele mantelzorger ligt. Ook de vrijwilliger heeft een keuze en wordt 'op maat' ingezet. De aard van het vrijwilligerswerk waar uiteindelijk voor gekozen wordt, moet bij de persoon passen
Liever niet structureel ingezet worden maar incidenteel en flexibel? Ook dit kan bij Ruggesteun. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iemand begeleiden naar het ziekenhuis.
Word je vrijwilliger dan heb je recht op reiskostenvergoeding en een kleine vergoeding per inzet. Daarnaast kun je deelnemen aan cursussen en wordt er jaarlijks een uitje georganiseerd waar alle vrijwilligers aan kunnen deelnemen.

Contact
Spreekt deze vorm van vrijwilligerswerk jou aan? Dan kun je telefonisch of via de mail contact opnemen met een consulent van het Steunpunt voor Mantelzorgers Parkstad en Ruggesteun.
Tel: 045-52114000
E: info@mantelzorgparkstad.nl
I: www.mantelzorgparkstad.nl


< terug