Alzheimercafé Parkstad Limburg


Dinsdag 10 maart 2020 bent u van harte welkom in het Alzheimercafé Parkstad Limburg te Heerlen.

 

Het delen van ervaringen en belevingen staat deze Alzheimercafé-avond centraal.

 

In Nederland wonen nu 280.000 mensen met dementie, tot 2040 zal dit aantal groeien naar 520.000. Voor Parkstad gaat het om 5.430 mensen nu en 8460 in 2040. Hierbij zijn minstens evenveel naasten/mantelzorgers betrokken. Bijna iedereen komt vroeg of laat met mensen met dementie in contact. Het kan dan gaan om; collega's, bekenden, buren, vrienden, familie, partner of om je zelf. Bij dementie vermindert de eigen regie over het leven. Steeds is het een uitdaging om de mensen met dementie zolang mogelijk zelf de regie over hun eigen leven te laten houden. Het delen van ervaringen en belevingen met andere mensen en met name met lotgenoten kan hierbij helpen. Eerdere Alzheimercafé avonden waarbij ervaringen en belevingen gedeeld werden zijn door bezoekers als zeer waardevol en positief gewaardeerd.
Wij gebruiken deze keer een korte act als start van het interactief gesprek onder begeleiding van deskundigen. In het gesprek kunnen wij van anderen horen hoe zij omstandigheden beleven en met bepaalde situaties omgaan. Een kant en klare oplossing is niet voorhanden, maar een goed gesprek tussen de mensen die betrokken zijn kan wel helpen.

 

De bijeenkomst wordt gehouden in de grote recreatiezaal van het Zorgcentrum Tobias, Piet Malherbestraat 2 te Heerlen. Aanmelden is niet noodzakelijk en zoals altijd zijn de entree, koffie en thee gratis.

 

De zaal is open vanaf 19.00 uur en om 19.30 uur starten we met de act en gaan vervolgens in kleine groepen in gesprek. Na de pauze om 20.50 uur zal terug gekoppeld worden wat in de kleine groepen de belangrijkste bevindingen waren en kunnen er vragen gesteld worden. Omstreeks 21.30 uur sluiten we de avond af.

 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Frits Schlosser
tel. 045-5213455,
of
Leon Pieters (secretariaat)
Quaedvlieglaan 13, 6371 HA Landgraaf,
tel. +31(0)613365008

 

 


< terug