Buurtbemiddeling zoekt bemiddelaars

Buurtbemiddeling zoekt bemiddelaars

Buurtbemiddeling verbindt buren!
Geschreeuw of harde muziek ‘s nachts, last van schaduw door overhangende bomen, last van blaffende honden en wat maken de buurtkinderen een herrie. Waar mensen samen leven, ontstaan soms irritaties. Bewoners lossen dit vaak op door met elkaar te praten en een oplossing te zoeken. Echter een kleinigheidje kan zomaar uitgroeien tot een ruzie die het woonplezier bederft.
Buurtbemiddeling is een doeltreffende manier om dit soort situaties aan te pakken, met een grote kans op succes. Twee derde van de behandelde zaken wordt dankzij buurtbemiddeling met positief resultaat afgerond. In meer dan 300 gemeenten in Nederland is buurtbemiddeling inmiddels beschikbaar.

Contact herstellen
Buurtbemiddeling is een goed voorbeeld van burgerparticipatie. Getrainde bemiddelaars helpen ruziënde buren om het contact te herstellen en oplossingen te bedenken voor hun conflict. De methode werkt het best in een vroeg stadium en bij niet al te ernstige problemen. Bijvoorbeeld bij geluidsoverlast, ruzie over erfscheidingen of overlast door kinderen. Buurtbemiddeling draagt zo bij aan veiligheid, sociale samenhang en leefbaarheid in de wijk.

Buurtbemiddelaars
Voor Buurtbemiddeling is HEERLEN STAND-BY! doorlopend op zoek naar vrijwilligers. Om buurtbemiddelaar te worden is een gezonde dosis enthousiasme nodig. Daarnaast is het van belang dat u goed kunt luisteren en een neutrale en onpartijdige houding kunt aannemen. U krijgt een goede introductie, een basistraining, begeleiding tijdens de uitvoering van het werk en verdere scholing op maat.
Het vrijwilligerswerk is afwisselend, geeft veel voldoening en u werkt altijd samen met een andere bemiddelaar. Daarbij maakt u zelf de keuze wanneer u actief wilt zijn (flexibel).

Neem contact op!
Is uw interesse gewekt? Neem voor meer informatie contact op met een van de coördinatoren via  buurtbemiddelingheerlen@alcander.nl. Bellen kan natuurlijk ook, het nummer is 045 560 2525.